Posted on

Mit játssz gyerekeddel, ha kint tombol a hőség? Tippek

játék ötletek forróság idejére

Bár már évek óta sejtjük és érezzük, hogy a nyarak egyre forróbbak, mégis, mikor gyerekkel kell a napi 40 fokban a napot eltölteni, bizony én is érzem, hogy nagyon nem tudom, hogy mit csináljunk… 

Egyértelmű lenne, hogy mesét nézünk egész nap, de valljuk be, hogy ez a megoldás csak ideig óráig működik.

És persze olyan játék kell, amiben nem izzadunk le teljesen, hiszen ilyenkor mozogni szinte senkinek nincsen kedve – kivéve a gyerekeknek 😀

Ebben a blogcikkben összegyűjtöttem neked pár tippet, amit mi szoktunk csinálni, ha tombol a hőség odakint és nem éppen a strandon akarunk pecsenyévé sülni.

A tippek 5-6 éves korú gyerekeknek szólnak, de az ötletek alapján adaptálni tudod kisebb gyerekre is 🙂

Jó szórakozást!

Gyerekeknek szóló mandala színezők

Te is tudod, hogy a színezés nem csak egy szuperjó időtöltés, de közben annyi, de annyi mindent fejleszt nem csak a gyereknél, de nálunk, felnőtteknél is.

Jóhatással van az idegekre, miközben színezel a stressz elmúlik, a feszültség távozik a kéz ujjain keresztül. Fejleszti a kreativitást és a fantáziát is mélyíti el. Ezek főleg a mandala színezőkre érvényesek, hiszen a sok pici minta lehetővé teszi, hogy használjuk ki a képzeletünket, és minél színezesebb, minél izgalmasabb végredeményt készítsünk el.

Kattints a lenti linkre a letölthető színezőért:

LETÖLTHETŐ MANDALA SZÍNEZŐ GYEREKEKNEK

Gombozzunk!

Gyerekkoromban nagyon sok gombot gyűjtöttem, és ez a hobbinak nevezett valami valahogy az évek alatt megmaradt, így már több befőttesüveg gombom van.

Ha nagyon nem bírjuk már a közös szenvedést Villővel – ő általában kukacként fetreng a szőnyegen – akkor előveszem a gombokat, és mindenféle feladatot kitalálok neki, amit közösen tudunk megoldani.

Pl. egy ilyen, hogy színes köröket rajzolok egy A/4-es papírra, és a gombokat színek szerint kell rendezni.

Vagy, 10-es tojástartót nyitok ki, és a felső részbe színes köröket festek, és a tojások helyére színek szerint kell a gombokat rakni.

Szintén A/4-es papír kell a következőhöz, színes köröket rajzolok és minden színből más és más mennyiséget. Villőnek annyi gombot kell a megfelelő színben kirakni, amennyit én is a papírra rajzoltam.

Egyszerű és fejlesztő játék – ja, és nem izzadunk le benne 😀

Varrjunk plüssöknek vagy a babáknak!

Fejlesztő is és izgalmas is ez a játék: egyszerű és nagyszerű ruhákat varrjunk a plüssöknek vagy a babáknak…

Hogyan?

Otthon biztosan van egy-két olyan gyerek póló, nadrág, bármi, ami már lyukas, foltos, és nem tudod semmire sem használni, akkor legyen belőle játék ruha.

Ehhez használhatod az általunk forgalmazott szabásmintát (azonnal szállítjuk neked például az alábbi mintát: BETTY – rózsaszín) vagy pedig letöltesz ingyeneseket az internetről. Rengetegféle van, viszont a legjobb, ha minél egyszerűbbet töltesz le, hogy ne legyen unalmas a varrás folyamata.

Társasjáték és LEGO minden mennyiségben!

Mondjuk Villő mindent gyorsan megun, egy dolgot kivéve, ez a LEGO – azonban itt sem a hagyományos legózás működik, hanem szerepjátékba öltve építünk és rombolunk.

Szerepjáték a LEGO esetében is működik, építünk egy szigetet, amit sárkányok foglalnak el vagy éppen jönnek pihenni hozzánk… és így el tudunk tölteni órák hosszat…

Társasjáték… hát igen, ez nehéz kérdés, de a Rókanyomon és a Zingo nagyon nagy kedvenc, ja és a Dobble – ezekben sikerélménye van, és én meg szeretem a gyerekem legyőzni játékban 😀

ÖSSZESSÉGÉBEN:

Ha nagyon nagy a meleg, bár adná magát a strand, de mégis ott fennáll a veszély, hogy leégünk, napszúrást kapunk, és még le is betegszünk…

Így mi inkább a házban töltjük a forró napokat és igyekszem olyan játékokat kitalálni, amik mindannyiónknak érdekesek.

Ha van még ötleted, hogy mivel növeljem a listát, írd meg nekem az info kukac oltoztetosjatek pont hu email címre.

Szép napot: 

Zsuzsi és Villő