Posted on Hozzászólás most!

Játék a strandra – kreatívkodjatok az árnyékban

kreatív gyerekjáték a strandon

Nyári Kreativitás: Öltöztetős Ruha Panelek és Barbie a Strandon

 

A nyár szabadságot, napfényt és szórakozást jelent, de nem kell feltétlenül megválnunk a kreativitástól és a játéktól, amikor a strandra vagy piknikre indulunk. Miért ne hozhatnánk magunkkal az öltöztetős ruha paneleket és a Barbie babát, hogy a nyári kikapcsolódás közben is alkothassunk és játszhassunk?

Gyors Kreativitás

Amikor a gyerekek kifürödték magukat és ebéd után picit az árnyékban pihennek, sokszor a telefonok, tabletek kerülnek elő csak azért, hogy lekössük a figyelmüket. Azonban mi úgy gondoljuk, hogy a kütyükön kívül is van élet a vízparton.

Igazából sokminden nem kell, csak a panel, a baba és egy varrókészlet – ami valljuk be, hogy sok anyánál van a táskában olyan esetekre, ha kiszakad a nadrág vagy kilyukad a zokni játék közben.

Az öltöztetős panelek segítségével pillanatok alatt új ruhakölteményeket alkothatunk babáinknak. Kombináljuk a különböző paneleket, hozzunk létre divatos összeállításokat, és változtassuk meg a stílust a tengerparton vagy a piknik területén.

Varázslatos Barbie Világ

A Barbie babák által teremtett világ tele van lehetőségekkel. Miért ne vinnénk magunkkal ezt a varázslatos világot a strandra vagy a kempingezésre?

A játékbabák segítségével történeteket és kalandokat hozhatunk létre a homokban vagy az árnyékos fűben. Legyen az egy strandon fekvő napozás, egy piknikező Barbie vagy egy tengerparti parti, a kreativitás és a játék sosem ismer határokat.

Szieszta az Árnyékban

A nyár forró napjaiban gyakran szükségünk van egy kis pihenésre két strandolás között.

Az öltöztetős ruha panelek és a Barbie babák ekkor is a segítségünkre lehetnek. Hozzunk létre egy kis árnyékos sarokot egy napernyő vagy fa alatt, ahol Barbie és ruhakollekciója kényelmesen megpihenhet a szieszta ideje alatt. Együtt tervezhetünk, ruhákat válogathatunk, vagy akár meséket alkothatunk a Barbie életéről.

Összefoglalásként

A nyár nem csak a felfrissülésről szól, hanem arról is, hogy kiélvezzük a kreativitásunkat és a játékot.

Az öltöztetős ruha panelek és a Barbie babák remek eszközök ahhoz, hogy a strandon vagy piknik közben is kreatívak és játékosak maradjunk. Hozzuk létre a saját Barbie történeteinket, alakítsuk át a ruhákat a homokban, vagy pihenjünk meg együtt egy árnyékos helyen. A nyár minden pillanata lehetőségeket rejt, hogy élvezzük a játékot és a kreativitást Barbie-val a nyitott égbolt alatt.

 

Kreatív nyarat kívánunk:

Zsuzsi és Villő

Ui.: a képen a Mary – Jégvarázs varázslat babaruha panelt vittük magunkkal.

Posted on Hozzászólás most!

A Barbie Filmek: többek, mint csak mozgó képek

kreatív játék Barbie születésnapra ajándék

 

A Barbie filmek sokkal többet nyújtanak, mint csupán szórakozást a kislányoknak. Ez a filmsorozat nem csak a kreativitást és a képzeletet serkenti, hanem mélyebb értékeket és fontos üzeneteket is közvetít a nézők felé. Vessünk egy pillantást a Barbie filmek szerepére a kislányok életében.

Kreatív Képzelet Világa

A Barbie filmek gazdag és kreatív történetekkel rendelkeznek, amelyek tele vannak varázslatos helyszínekkel, izgalmas kalandokkal és színes karakterekkel. Ezek a történetek arra ösztönzik a kislányokat, hogy elmélyüljenek a képzeletbeli világokban, és maguk is részesei legyenek a kitalált kalandoknak. A filmek nézése után gyakran előfordul, hogy a kislányok saját kreatív történeteket alkotnak, és ezáltal fejlesztik a narratív gondolkodást és a képzeletüket.

Értékes Üzenetek és Tanulságok

A Barbie filmek nem csak szórakoztatnak, hanem értékes tanulságokkal és üzenetekkel is ellátják a nézőiket.

Ezek a történetek gyakran közvetítenek fontos értékeket, mint például a barátság, a család fontossága, a kitartás és az önbizalom. A kislányok megismerkednek olyan karakterekkel, akikkel könnyen azonosulhatnak, és akik inspirálják őket arra, hogy legyenek önmaguk és higgyenek saját képességeikben.

Pozitív Szereplőmodellek

A Barbie filmekben megjelenő karakterek rendkívül változatosak és sokoldalúak.

A filmek bemutatják, hogy a nők és lányok különböző területeken és szerepeken belül is sikeresek lehetnek. Ezáltal a kislányok olyan pozitív szereplőmodelleket láthatnak, akik inspirálják őket arra, hogy kitartóak legyenek és bátran vállalják fel saját álmaikat.

Empátia és Szociális Készségek Fejlesztése

A Barbie filmek olyan helyzeteket és konfliktusokat is bemutatnak, amelyek segítenek a kislányoknak az empátia és a szociális készségeik fejlesztésében. A karakterek által átélt érzelmek és helyzetek révén a kislányok képesek megérteni mások érzéseit és gondolkodását. Ezáltal fejlődik az empátia, a kommunikációs és konfliktuskezelő készségeik.

Összefoglalásként

A Barbie filmek több, mint csak mozgó képek a kislányoknak. Ezek a filmek kreatív képzeletet serkentő, értékes üzeneteket közvetítő, pozitív szereplőmodelleket bemutató és szociális készségeket fejlesztő eszközök. A Barbie filmek segítenek a kislányoknak fejleszteni az önállóságot, az önbizalmat és az empátiát. Mindezek révén a Barbie filmek nemcsak szórakoztatóak, hanem inspirálóak és nevelő hatásúak is a kislányok életében.

Mi azt mondjuk Villővel, hogy legyen otthon minden kislánynak egy vagy több Barbie-ja, hogy öltöztesse őket, hogy eljátssza a napi történéseket.

Változatos ruhatárat pedig a tőlünk vásárolt ruhákkal tudtok a Barbiek-nak biztosítani 🙂

 

Jó Barbiezást kívánunk:

Zsuzsi és Villő

Posted on Hozzászólás most!

A finommotorika fejlesztése játékbabák ruháinak varrásával: kreatív játék és kézügyesség egyszerre

varrás kreatív játék gyerekeknek

 

A finommotorika a kéz és ujjak apró mozdulatainak összehangolt irányítását jelenti, amely nélkülözhetetlen a mindennapi életben és számos tevékenységben, például az írásban, rajzolásban, öltözködésben vagy akár a játékban is. Az egyik kiváló módja annak, hogy fejlesszük a finommotorikus készségeket, az a játékbabák ruhájának varrása és a babák öltöztetése.

Miért fontos a finommotorika fejlesztése?

A finommotorika fejlesztése különösen fontos a gyermekek számára, mivel segíti a kéz és ujjak izmainak erősítését és koordinációját. Ez a készség nem csak az iskolai feladatokhoz és a tanuláshoz szükséges, hanem az élet számos területén, mint például az evés, a zsinórozás, a cipőfűzés vagy a hajfonás során is.

A játékbabák varrása és finommotorika

A játékbabák rucijainak varrása és öltöztetése egy remek módja annak, hogy fejlesszük a finommotorikus készségeket.

Az apró gombok, cipzárak, és más öltöztetési elemek kezelése kiváló gyakorlatot nyújt a gyermekeknek az ujjak precíz irányítására. A varrás során a tű és cérna kezelése további lehetőséget ad a finommotorika fejlesztésére.

Kreatív játék és finommotorika összekapcsolása

Az öltöztetős játékbabák ruháinak varrása nem csak finommotorikus fejlesztés, hanem kreatív játék is egyben. A

gyermekek képesek saját stílusú ruhákat tervezni és varrni a babáiknak, ami ösztönzi a kreatív gondolkodást és a képzeletüket.

Ezen kívül, a varrás során a gyerekek türelemre, kitartásra és koncentrációra is szükséged lesz, amelyek értékes készségek a mindennapi életben.

Összefoglalva

A finommotorika fejlesztése kritikus szerepet játszik a gyermekek egészséges fejlődésében. A játékbabák ruháinak varrása és öltöztetése olyan tevékenység, amely összekapcsolja a finommotorikus készségfejlesztést és a kreatív játékot.

Ezáltal a gyermekek nem csak fejlesztik az ujjak és kéz izmait, hanem kialakítják a türelem, kitartás és kreatív gondolkodás képességét is. A játékbabák ruháinak varrása tehát nem csak szórakoztató tevékenység, hanem készségfejlesztő és kreatív játék is egyben.

 

Szép napot kívánunk:

Zsuzsi és Villő

Posted on Hozzászólás most!

Karácsonyi pulcsi játékbabádnak

karácsony születésnap ajándk ötlet kislányoknak

Karácsony alkalmával mindenki csodaszép ruhába öltözik… érdemes ilyenkor a játékbabákra is gondolni – vagy már előre gondolva nekik rendelni karácsonyra ajándéknak öltöztetős játék szabásmintát – és őket is felöltöztetni karácsonyi ruhába.

Szuperjó közös program akkor, amikor szinte mindenki ideges, stresszes, mert annyi, de annyi mindent kellene csinálni… nem kell, hidd el, nem kell, szabad pihenni, és szabad kicsit szöszölni, varrogatni, játszani közösen – megéri – én már csak tudom 🙂

A minta a Candy babaruha szabásminta, az anyag hozzá bármilyen anyag, ami karácsonyos 🙂

Az alábbi dolgokra lesz szükséged:

  • Candy szabásmintára, melyet itt tudsz megvásárolni: Candy banán mintás szabásminta
  • olló
  • tű és cérna
  • bármilyen csillag, flitter, csillogós gomb jól jöhet 🙂

Íme a videó (5 perc csupán :), nézd végig, és készítsetek karácsonyi pulcsit játék babátoknak.

Jó varrást és jó karácsonyozást kívánunk neked:

Zsuzsi és Villő

Posted on Hozzászólás most!

Amikor minden macskás kell, hogy legyen

macska minta ajándék ötlet kislányoknak születésnapra

Én is átmentem ezen… nem is egyszer… sőt, még felnőttként is volt időszak, amikor macskás mintás rucikat vásároltam magamnak… ma már azért szofisztikáltabb vagyok, mert párduc és leopárd tappancsos és foltos mintát veszek 🙂

Na, de a lényeg, hogy van az az időszak minden kislány életében, amikor a cica a mindene… Villőnek is volt egy ilyen időszaka… ma már plüssök formájában kellenek a macskák, de az egy másik történet 😀

És ekkor döntöttem úgy, hogy akkor a babáknak is varrunk cicás ruhákat, hiszen akkkor az úgy lesz tökéletes. A varráshoz nem kell tudás a Dress Your Doll szabásminták esetében, és én pont ezt szeretem bennük, hiszen miközben készítem őket, Villő is tud segíteni – bár sokszor egy perc alatt megunja 🙂

Tehát, a készre nyomtatott ruha sablont csak kivágtuk – Villő a kabátka vágásában segített, majd pár öltéssel mindent összevarrtunk, és mehetett is a cicás buli a plüssök és a babák között.

A cicás szabásmintákat itt találod meg: Cica minta

Szeretettel:

Zsuzsi és Villő

Posted on Hozzászólás most!

Játékbabára ruhát miből varrjak?

játék babaruha varrás gyorsan

Vannak Barbie babáitok és a sok le és felöltöztetéstől már elszakadtak a gyári ruháik?

Varrjatok nekik új rucikat!

Igenám, de miből?

Azt kell, hogy mondjam, nem kell sokat agyalni azon, hogy mit használjatok fel, hiszen elárulom, hogy én mit szoktam csinálni.

Biztosan van nektek is otthon olyan gyerekruha vagy akár neked is egy-két pólód, ami már szakadt, ami már foltos, aminek valami baja van, és nem tudod, nem akarod sem kidobni sem elajándékozni. Hát akkor legyen belőle babaruha! Tökéletes, hiszen a játék babáknak nem kell, hogy biopamut anyagból készült ruhájuk legyen, nekik elegendő, ha valami takarja őket 🙂

Vagy pedig, ha szoktál varrni, és vannak anyagdarabjaid, akkor azokból tudsz gyorsan és könnyen babaruhát készíteni, pl. egy sálat, egy mellényt vagy egy szoknyát csak úgy, hogy egy négyzet alakú textilt összehajtasz és a sarkánál egy kis kört vágsz ki – máris kész  a szuper szoknya a babának.

Tehát nem kell elrohanni azonnal egy rőfösboltba vagy textil árudába azért, hogy babátoknak varrni tudjatok, bőven elég a kreativitást használni.

Illetve természetesen nálunk is tudsz vásárolni textileket, melyek PET-palackból készültek, így nem csak a környezeted óvod, de megtaníthatod kislányodnak, kisfiadnak, hogy mennyire fontos, hogy a játékaink is ökotudatosak legyenek.

Nézd meg, hogy nálunk milyen textil anyagokat tudsz megvásárolni:

ANYAGOK

Szeretettel:

Zsuzsi és Villő

Posted on

Mit játssz gyerekeddel, ha kint tombol a hőség? Tippek

játék ötletek forróság idejére

Bár már évek óta sejtjük és érezzük, hogy a nyarak egyre forróbbak, mégis, mikor gyerekkel kell a napi 40 fokban a napot eltölteni, bizony én is érzem, hogy nagyon nem tudom, hogy mit csináljunk… 

Egyértelmű lenne, hogy mesét nézünk egész nap, de valljuk be, hogy ez a megoldás csak ideig óráig működik.

És persze olyan játék kell, amiben nem izzadunk le teljesen, hiszen ilyenkor mozogni szinte senkinek nincsen kedve – kivéve a gyerekeknek 😀

Ebben a blogcikkben összegyűjtöttem neked pár tippet, amit mi szoktunk csinálni, ha tombol a hőség odakint és nem éppen a strandon akarunk pecsenyévé sülni.

A tippek 5-6 éves korú gyerekeknek szólnak, de az ötletek alapján adaptálni tudod kisebb gyerekre is 🙂

Jó szórakozást!

Gyerekeknek szóló mandala színezők

Te is tudod, hogy a színezés nem csak egy szuperjó időtöltés, de közben annyi, de annyi mindent fejleszt nem csak a gyereknél, de nálunk, felnőtteknél is.

Jóhatással van az idegekre, miközben színezel a stressz elmúlik, a feszültség távozik a kéz ujjain keresztül. Fejleszti a kreativitást és a fantáziát is mélyíti el. Ezek főleg a mandala színezőkre érvényesek, hiszen a sok pici minta lehetővé teszi, hogy használjuk ki a képzeletünket, és minél színezesebb, minél izgalmasabb végredeményt készítsünk el.

Kattints a lenti linkre a letölthető színezőért:

LETÖLTHETŐ MANDALA SZÍNEZŐ GYEREKEKNEK

Gombozzunk!

Gyerekkoromban nagyon sok gombot gyűjtöttem, és ez a hobbinak nevezett valami valahogy az évek alatt megmaradt, így már több befőttesüveg gombom van.

Ha nagyon nem bírjuk már a közös szenvedést Villővel – ő általában kukacként fetreng a szőnyegen – akkor előveszem a gombokat, és mindenféle feladatot kitalálok neki, amit közösen tudunk megoldani.

Pl. egy ilyen, hogy színes köröket rajzolok egy A/4-es papírra, és a gombokat színek szerint kell rendezni.

Vagy, 10-es tojástartót nyitok ki, és a felső részbe színes köröket festek, és a tojások helyére színek szerint kell a gombokat rakni.

Szintén A/4-es papír kell a következőhöz, színes köröket rajzolok és minden színből más és más mennyiséget. Villőnek annyi gombot kell a megfelelő színben kirakni, amennyit én is a papírra rajzoltam.

Egyszerű és fejlesztő játék – ja, és nem izzadunk le benne 😀

Varrjunk plüssöknek vagy a babáknak!

Fejlesztő is és izgalmas is ez a játék: egyszerű és nagyszerű ruhákat varrjunk a plüssöknek vagy a babáknak…

Hogyan?

Otthon biztosan van egy-két olyan gyerek póló, nadrág, bármi, ami már lyukas, foltos, és nem tudod semmire sem használni, akkor legyen belőle játék ruha.

Ehhez használhatod az általunk forgalmazott szabásmintát (azonnal szállítjuk neked például az alábbi mintát: BETTY – rózsaszín) vagy pedig letöltesz ingyeneseket az internetről. Rengetegféle van, viszont a legjobb, ha minél egyszerűbbet töltesz le, hogy ne legyen unalmas a varrás folyamata.

Társasjáték és LEGO minden mennyiségben!

Mondjuk Villő mindent gyorsan megun, egy dolgot kivéve, ez a LEGO – azonban itt sem a hagyományos legózás működik, hanem szerepjátékba öltve építünk és rombolunk.

Szerepjáték a LEGO esetében is működik, építünk egy szigetet, amit sárkányok foglalnak el vagy éppen jönnek pihenni hozzánk… és így el tudunk tölteni órák hosszat…

Társasjáték… hát igen, ez nehéz kérdés, de a Rókanyomon és a Zingo nagyon nagy kedvenc, ja és a Dobble – ezekben sikerélménye van, és én meg szeretem a gyerekem legyőzni játékban 😀

ÖSSZESSÉGÉBEN:

Ha nagyon nagy a meleg, bár adná magát a strand, de mégis ott fennáll a veszély, hogy leégünk, napszúrást kapunk, és még le is betegszünk…

Így mi inkább a házban töltjük a forró napokat és igyekszem olyan játékokat kitalálni, amik mindannyiónknak érdekesek.

Ha van még ötleted, hogy mivel növeljem a listát, írd meg nekem az info kukac oltoztetosjatek pont hu email címre.

Szép napot: 

Zsuzsi és Villő

Posted on

Hogyan varrj övet a babaruhára

játék babaruha szabásminta varrás

Vannak olyan babaruha szabásminták, melyeknél központi elem az öv. Ez teszi teljessé a szettet, mint amikor nőként a derekunkat szeretnénk hangsúlyozni, és egy szép, mutatós övet veszünk fel. Nos, ugyanez a helyzet a babákkal is, ha azt akarjuk, hogy a játék babánk jól nézzen ki, kell rá egy öv. 

De jön a kérdés, hogyan készítsük el?

A szabásminta adott, de egy kis segítség mindig jól jön 🙂

A lenti videóban a Lucy ruhára illeszthető öv készítését nézheted meg.

Igazán trükkös rész az öv szoknyához való varrása. Lehet, hogy fejtörést okoz előszor, de itt egy oktató anyag, mellyel végig tudod nézni, hogyan van a szoknyára rögzítve ez az öv. 

Webshopunkban két Lucy babaruha szabásmintát tudsz megvásárolni:

 

Íme a videó:

Jó varrást és jó szórakozást kívánunk neked:

Zsuzsi és Villő

Posted on

Baba szabásminta ajándékba

öltöztethető baba szabásminta és varró szett ajándékba

A tökéletes ajándékot megtalálni egy kisgyereknek, elmondhatjuk, hogy nem egyszerű… főleg, ha szinte már mindene megvan.

Akkor mégis mit adjunk neki ajándékba?

Én úgy gondolom, hogy olyan ajándékban érdemes gondolkodni, amit nem csak egyszer lehet használni, azaz nem olyan játék, amit egyszer összerakunk és kész, többet nem is lehet vel semmit csinálni. Sajnos az üzletek polcain még mindig ezek a játékok hódítanak, de szerencsére egyre jobban utat hódítanak maguknak a természetes, újrahasznosított anyagokból készített játékok.

Amit én ajánlok – vagyis, amit mi ajánlunk – azok nem csak többszöri játékra adnak lehetőséget, de még környezetbarátak is.

A Dress Your Doll márkával készült babaruha szabásminták nem csak gyors sikerélményt hoznak a gyerekeknek, de még környezetbarátak is, hiszen újrahasznosított PET-palackból készülnek. 

A szabásminta csomagokban előre nyomtatott formában találhatóak meg a babaruhához szükséges egyes részek, melyeket csak ki kell vágni, és pár öltéssel összevarrni. 

Ami miatt szintén nagyon jó ajándék a babaruha szabásminta csomag, mert megtalálható benne szabásminta is, így a későbbiekben több babaruhát is el tudtok készíteni, hogy így legyen teljes a szettje a kislányod Barbiejainak.

Webshopunkban többféle mintával ellátott babaruha szabásminta csomagot találsz. Kattints ide, nézd meg a kategóriákat: KATEGÓRIÁK

Jó szórakozást és jó varrást kívánunk:

Zsuzsi és Villő